Contact Info

Het Oogt

De Hank 6
3958 GJ Amerongen

Email: info@hetoogt.nl

Mob : 06-52300698

KVK : 30245634

PostHeaderIcon Over ons

Het Oogt is ontstaan vanuit de vaststelling dat er helaas op het gebied van kleding nog steeds maar weinig mogelijkheden geboden worden aan mensen die een fysieke aanpassing nodig hebben als gevolg van een operatie. Ook voor mensen met een zogenaamde 'moeilijke maatvoering' is er slechts een beperkt aanbod. Het feit dat u dus schijnbaar niet in een hokje te plaatsen bent wil echter nog niet zeggen dat u geen recht zou hebben op perfect passende en mooi ogende kwaliteitskleding voor een redelijke prijs. In het begin was Het Oogt vooral gericht op mooie op maat gemaakte lingerie voor mensen met een afwijkende cupmaat, bijvoorbeeld voor dames met een zeer grote cup of dames die na borstkanker 2 verschillende cups nodig hebben.

Wij zijn op dit pad gekomen doordat Marjan van Het Oogt zelf te maken kreeg met borstkanker en een daaruit volgende operatie. Hierdoor werd duidelijk dat er maar weinig te krijgen is voor mensen met afwijkende maten. Dit bleek ook uit gesprekken die zij had met specialisten en mede-patiënten.

Door de tijd heen zijn hier echter steeds meer mogelijkheden bijgekomen en kunnen wij inmiddels zelfgemaakte lingerie én bovenkleding bieden. Hierbij wordt geheel uitgegaan van ùw wensen, zowel qua ontwerp als qua gebruikte stoffen en materialen. De kleding wordt geheel op uw lichaamsvorm gemaakt en heeft dan ook een perfecte pasvorm. Daarnaast kunt u er van verzekerd zijn dat u een uniek kledingstuk heeft ! Van te voren kunt u al uw wensen bespreken en kunnen wij u op basis daarvan een prijs opgeven, waarvan wij beslist weten dat deze u erg zal meevallen.

Ook voor reparatiewerk en vermaakwerk kunt u prima bij Het Oogt terecht, zodat u zo lang mogelijk van uw favoriete kledingsstukken kunt genieten.

Indien gewenst komen wij ook bij u thuis of in het verpleeg- of ziekenhuis om de maat te nemen en uw wensen te bespreken, of reparatie- en/of vermaakgoed op te halen. Binnen Amerongen is deze service gratis, buiten Amerongen vragen wij hier een kleine vergoeding voor ter dekking van de reiskosten.

Over Marjan.

Marjan (1962) heeft in haar leven veel levenservaring opgedaan door de vele levenslessen die zij heeft mogen leren. Zij is moeder van 2 volwassen dochters en oma van twee kleindochters.

Zij heeft op het medische vlak al veel strijd moeten leveren en dientengevolge vele operaties moeten ondergaan. Zo is zij uit ondervinding bekend met kanker, fybromyalgie en een aangeboren hartafwijking. Dankzij haar positieve levensvisie heeft zij dit alles met vlag en wimpel doorstaan en is haar levensvreugde alleen maar versterkt. Hierdoor kunt u er wel op rekenen dat Marjan uit ondervinding weet wat het is om gebreken te overwinnen en zij kan u dan ook vol medeleven en practisch inzicht van advies dienen.

Doordat zij er zelf steeds meer achter kwam dat er weinig doordachte en mooie kleding op de markt is voor mensen met een 'van de standaard afwijkend' model, al dan niet door medische ingrepen, is zij zelf steeds meer gaan ontwerpen en maken. In beginsel alleen lingerie, Marjan heeft na haar borstkanker een cup C en een cup E, maar inmiddels ook andere kledingsstukken die specifiek op de persoon aangepast mogen zijn.

Vanuit haar eigen ervaringen heeft Marjan een grote empathie voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte of (verstandelijke) handicap. Zowel persoonlijk als via Het Oogt steunt zij de Stichting Dutch American Police Department, een 100% vrijwilligersstichting die zich volledig inzet voor kinderen en jongeren met een chronische/terminale ziekte en/of (verstandelijke) handicap.